Koledar dogodkov

Dogodek: Film NAŽGANI

Datum: 30.07.2021
Ura: 21:30

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lavričev trg Ajdovščina (v primeru slabega vremena Dvorana prve slovenske vlade Ajdovščina)

Organizator: Občina Ajdovščina

Tudi v Ajdovščini bomo uživali ob ogledu kakovostnih sodobnih evropskih filmov. V okviru Filmskega tedna Evropa bosta na sporedu najprej film za mladino Rocca spreminja svet, nato pa še za odrasle, izbran je danski film Nažgani. Vstop bo prosto, vabljeni!

Zadnji julijski teden je posvečen sodobnemu evropskemu filmu. Tudi v Ajdovščini si bomo privoščili dve filmski poslastici – v petek, 30. julija, popoldanski mladinski film bo na sporedu v Dvorani prve slovenske vlade, večerna projekcija pa je načrtovana pod zvezdami na Lavričevem trgu. Filme je izbrala odlična domača poznavalka sodobne evropske filmske produkcije Mirjam Kalin, ravnateljica Osnovne šole Dobravlje. 

Ob 18. uri, Dvorana prve slovenske vlade, Rocca spreminja svet 

Ob 21.30, Lavričev trg Ajdovščina, Nažgani: 

Danska zgodba o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji. Zelo zabavno. Film z oskarjem za najboljši mednarodni film je bil prikazan na festivalu v Cannesu, svetovno premiero je doživel na festivalu v Torontu, ob oskarju pa je prejel še vrsto drugih pomembnih nagrad, tudi nagrado Evropske filmske akademije za najboljši film, režijo, scenarij in igralca.

 

Ogled obeh filmov je brezplačen. V pavzi med projekcijama pa bo potekala še pokušina vin, ki so na občinskem vinskem ocenjevanju prejela listino odličnosti. Dovolj razlogov torej, da zadnji julijski petek preživite v naši družbi, lepo povabljeni!