Koledar dogodkov

Dogodek: Mladinski film ROCCA SPREMINJA SVET

Datum: 30.07.2021
Ura: 18:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Dvorana prve slovenske vlade Ajdovščina

Organizator: Občina Ajdovščina

Tudi v Ajdovščini bomo sredi poletja uživali ob ogledu kakovostnih sodobnih evropskih filmov. V okviru Filmskega tedna Evropa bosta potekali dve filmski projekciji: najprej film za mladino Rocca spreminja svet, nato pa še za odrasle, izbran je danski film Nažgani. Vstop bo prosto, vabljeni!

Zadnji julijski teden je posvečen sodobnemu evropskemu filmu. Tudi v Ajdovščini si bomo privoščili dve filmski poslastici – v petek, 30. julija, popoldanski mladinski film bo na sporedu v Dvorani prve slovenske vlade, večerna projekcija pa je načrtovana pod zvezdami na Lavričevem trgu. Filme je izbrala odlična domača poznavalka sodobne evropske filmske produkcije Mirjam Kalin, ravnateljica Osnovne šole Dobravlje.

Petek, 30. julij, ob 18. uri, Dvorana prve slovenske vlade – Rocca spreminja svet

Film je sodobna, astronavtsko razigrana različica legendarne Pike Nogavičke. Poln je humorja in akcije, ki skozi družbenokritično lečo optimistično poudarja vrednote prijateljstva, medsebojnega spoštovanja, zaupanja in odgovornosti. Film je bil prikazan na različnih festivalih in je prejel tudi več mednarodnih nagrad. 

Med obema filmskima projekcijama bo pokušina izbranih vin, nagrajenih z listinami odličnosti z občinskega vinskega ocenjevanja.