Koledar dogodkov

Dogodek: Zora Plešnar. Retrospektiva. Izbor del

Datum: 26.03.2021 - 02.05.2021

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

pilonova-zora plešnar.jpgV Pilonovi galeriji Ajdovščina predstavljamo razstavo nedavno preminule fotografinje Zore Plešnar (30. 6. 1925–18. 3. 2021), ki jo je pripravila Umetnostna galerija Maribor. Zora Plešnar je bila najvidnejša slovenska fotografinja sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Predstavljen bo izbor del Zore Plešnar, ki so v letu 2019 sestavljala njeno retrospektivo v Umetnostni galeriji Maribor. Na ogled bo po izboru kustosinje okrog petdeset originalnih fotografij iz zbirke UGM.

Razstavo spremlja izčrpen katalog z uvodno besedo direktorice UGM Brede Kolar Sluga, kustosinja Andreja Borin pa je natančno obdelala posamezne cikle avtoričinih del. Ob razstavi v Pilonovi galeriji je izšla tudi zgibanka z besedilom kustosinje razstave ter reprodukcijami razstavljenih del. Oblikovanje publikacije je delo Primoža Breclja.

Kustosinja razstave: Andreja Borin, muzejska svetovalka

Postavitev razstave: Andreja Borin in Simona Šuc

Razstava bo v skladu z veljavnimi odloki Vlade RS na ogled do nedelje, 2. maja 2021. Odprtja razstave zaradi epidemiološke situacije ne bo. O izvedbi vodenih ogledov vas bomo obveščali sproti na naši spletni strani, elektronskih novičkah ter na družabnih omrežjih.

Pilonova galerija v skladu s smernicami NIJZ zagotavlja varen obisk razstave.

Hvala, ker z upoštevanjem le teh, varujete vaše in naše zdravje.

Razstava je na ogled po veljavnem ceniku vstopnin Pilonove galerije, vsako prvo nedeljo v mesecu je ogled razstav brezplačen.

Več na spletni strani Pilonove galerije Ajdovščina