Koledar dogodkov

Dogodek: Praktična delavnica na temo obrezovanja oljk

Datum: 29.03.2021
Ura: 17:00

Kraj: spletni dogodek
Lokacija: Učni center Brje na daljavo

Organizator: Ljudska univerza Ajdovščina

Učni center Brje ponuja brezplačna predavanja ter praktične delavnice za pridobitev različnih znanj s področij sadjarstva, predelave sadja in drugih kmetijskih znanj in veščin. 

V ponedeljek, 29. marca, vabljeni k spremljanju praktične delavnice na temo obrezovanja oljk, delavnico bo vodil Ivan Kodrič,  univ. dipl. inž. agronomije, strokovnjak za sadjarstvo z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami na KGZ Nova Gorica, ki že vrsto let prideluje več vrst sadja in svoja strokovna znanja rad deli na različnih delavnicah, izobraževanjih, strokovnih srečanjih.

Obvezne so prijave: 

- preko e-prijavnice 

- 041 437 785 ali na alenka.magajne@lu-ajdovscina.si 

Cilj predavanj in delavnic je, da udeleženci pridobijo teoretična ter praktična znanja s področja pridelave in predelave sadja. Pridobljena znanja bodo udeleženci lahko uporabili pri pridelavi in predelavi za lastne potrebe ali pri razvoju kmetijske dejavnosti. Program bo prispeval k večji ozaveščenosti o pomenu lastne pridelave in predelave ter se morda vključili v morda v nacionalno poklicno kvalifikacijo NPK Predelovalec/ predelovalka sadja na tradicionalen način in samozaposlitev. program predavanj omogoča udeležencem spoznavati možnosti razvoja dejavnosti na kmetiji ter prispeva k večji samooskrbi in razvoju dejavnosti na kmetijah. Program sofinancira Občina Ajdovščina v okviru Letnega programa izobraževanja odraslih.