Koledar dogodkov

Dogodek: Lona Verlich: Hrepenenje Anime

Datum: 26.02.2021 - 21.03.2021

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

venopilon-vabilo-k-ogledu-razstave-lone-verlich-hrepenenje-anime-365-621.jpgV Pilonovi galeriji Ajdovščina predstavljajo vsako leto, praviloma v mesecu februarju, dela mlajših, uveljavljenih ustvarjalcev iz lokalnega okolja. Tokrat svoj najnovejši opus, na samostojni slikarski razstavi, predstavlja umetnica Polona Kunaver Ličen, ki deluje pod psevdonimom Lona Verlich.

Slike Lone Verlich z barvitostjo in motiviko delujejo na prvi pogled optimistično. Da nastajajo zelo spontano, nakazuje že umetničina težnja na slikarski ploskvi, tako v izbiri motivike kot zelo značilni tehniki. Preplet enostavno naslikanih motivov iz narave in nematerialnih simbolov se povezuje v razigrane prizore človekove vsakdanjosti, ki jo razbiramo iz naslovov Verlichinih likovnih del. 

Lona Verlich (Polona Kunaver Ličen, 1975, Ljubljana) je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer modno oblikovanje, študirala vizualne komunikacije na ALUO – Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in leta 2000 diplomirala iz gledališkega plakata. Istega leta je vpisala magistrski študij ilustracije in grafike ter za eno leto odšla študirat v Helsinke na Finsko. Leta 2005 je magistrirala na oddelku za oblikovanje ALUO iz otroške ilustrirane avtorske knjige. 

Več o razstavi in umetnici 

Ob razstavi je izšel slovensko-angleški katalog z besedilom kustosinje razstave. Publikacijo je oblikoval David Ličen.

Razstava bo v skladu z veljavnimi odloki Vlade RS na ogled do nedelje, 21. marca 2021.

Slavnostnega odprtja razstave zaradi epidemiološke situacije ne bo.

O izvedbi vodenih ogledov vas bomo obveščali sproti na naši spletni strani, elektronskih novičkah ter na družabnih omrežjih.

Pilonova galerija v skladu s smernicami NIJZ zagotavlja varen obisk razstave. Hvala, ker z upoštevanjem le teh, varujete vaše in naše zdravje.

Razstava je na ogled po veljavnem ceniku vstopnin Pilonove galerije, vsako prvo nedeljo v mesecu je ogled razstav brezplačen.