Koledar dogodkov

Dogodek: Kašev letni vrt: stand up – Boštjan Gorenc - Pižama, Jan Kreuzer, Andrej Težak Tešky, Matej Pušnik

Datum: 01.08.2020
Ura: 21:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Parkirišče MKC Hiša mladih Ajdovščina

Organizator: KAŠ

kašev letni vrt stand up.jpgUdeležence dogodka in obiskovalce Bara Hiša mladih prosimo, da na dogodek ne prihajate bolni, uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih, si razkužujete roke in držite minimalno varnostno razdaljo.

Zaradi trenutnih razmer je število obiskovalcev omejeno. Prosimo, da si svoje mesto na dogodku rezervirate na https://forms.gle/RAQMMmrFrT4A7duZ6. Vstop je prost!

BOŠTJAN GORENC - PIŽAMA
Je eden najvidnejših predstavnikov slovenske stand up komedije. Od leta 2004 je nastopal občasno, od leta 2007 pa kot eden od ustanovnih članov skupine Komikaze, oral ledino v Sloveniji tedaj še neuveljavljenega žanra. Gledališko pot je sicer začel v številnih kranjskih projektih, je vidnejši predstavnik impro gibanja, prvak nizanja rim v freestyle rapu in odličen prevajalec. Od decembra 2010 je vodil radijsko stand up oddajo Naval smeha na Valu 202, ki vsak četrti ponedeljek v mesecu potekala v živo, zapisal pa se je tudi med voditelje Viktorjev. V letu 2015 in 2016 je krožil po Sloveniji s solo staandup predstavo 50 odtenkov njive, ki je doživela 79 ponovitev, posnetek pa se je kot prva slovenska stand-up specialka predvajal na Planet TV 2. januarja 2017. Nadaljeval je v skupni stendaperski predstavi Brade z Gašperjem Bergantom in Perico Jerković, ki so jo odigrali več kot stokrat, posnetek predstave pa se je predvajal na POP TV 31. decembra 2018.
Njegov humor bo intelektualcu polepšal dan, nasmejal pa bo še tako zahtevnega obiskovalca.

JAN KREUZER

Je komik brez dlake na jeziku, pronicljiv, bizaren in brezkompromisen do tabujev. Njegovemu humorju lahko nademo pridevnike kot so črn, observacijski, ciničen, družbeno kritičen in brezkompromisen. S komedijo se ukvarja od sredine leta 2013, le slabo leto kasneje, pa mu je v nekaj mesecih uspelo nasmejati občinstva na odrih od Prlekije do Obale in nekaj punc v svoji postelji. V polnem sijaju zasije pred svobodomiselno študentsko publiko, z veseljem pa nasmeji tudi zrelejše ljudi ter otroke in njihove mamice. Predvsem mamice. Skozi leta je svoj humor pripeljal na visok nivo in danes se lahko pohvali s svojim prvim celovečernim solo nastopom z naslovom Pušenje v dolini Šentflorjanski.

ANDREJ TEŽAK TEŠKY
Tešky je boter slovenske stand-up komedije in eden od komikov, ki je slovensko stand-up komedijo postavljal na noge in odvijal iz plenic. Pojavlja se za odrom, na odru, pod njim in okoli njega, je povezovalec, MC, ogrevalec (flafer) in komik. Izkušnje iz improvizacijskega gledališča je spretno unovčil in je odličen mojster atmosfere in komuniciranja z občinstvom. Nastopal je na številnih slovenskih festivalih, prehodil odre večine slovenskih klubov, obrabljal čevlje na hrvaških prizoriščih, preletel kanal in nasmejal Angleže, navdušil pa tudi turiste in potapljaške inštruktorje v Indoneziji. V zadnjem obdobju sta ga obsedla tek na dolge proge in dobrodelnost, združil je komedijo, šport in skrb za pomoči potrebnim pod imenom #standupmaratonec in v treh letih pretekel najprej Slovenijo, prehodil slovenske vrhove in nazadnje še pretekel Jugoslavijo. Vse za otroke. O tem bo govora tudi na odru, seveda na zabaven način.

MATEJ PUŠNIK
Matej Pušnik je precej časa opazoval stand-up komike, preden se je tudi sam povzpel na oder, danes pa končno predstavlja svoje izkrivljene poglede na svet v družbi velikih. Tako je postal še eden od stand up komikov, ki preizkuša nosilnost odra ob vsaki priložnosti. Potuje od one linerjev do zgodb, dotakne pa se tudi svojega izgleda, čeprav ne priznava ravno, da izgleda kot Ed Sheeran, če bi le ta izgubil tetovaže ter boj s hujšanjem in alkoholizmom. Matej se je online publiki predstavil s snemanjem intervjujev s komiki, s čimer izubražuje publiko, predvsem pa sebe zalaga s koristnimi informacijami, ki jih potem spretno uporablja na odru.