Koledar dogodkov

Dogodek: Ta veseli dan kulture v Pilonovi galeriji

Datum: 03.12.2019
Ura: 09:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

ta veseli dan kulture pg.jpgOb rojstnem dnevu Franceta Prešerna, galerije in muzeji že tradicionalno odpiramo svoja vrata s pestrim dogajanjem za vse obiskovalce.

VSTOP PROST!

9:00 - 15:00 - Potep po Pilonovi galeriji za šolarje

Z osnovnošolci prve in druge triade bomo Pilonova dela odkrivali s pomočjo Vodnika po stalni zbirki za otroke. Z osnovnošolci tretje triade in srednješolci se bomo s pomočjo raziskovalnega lista potepali po galeriji in preko namigov rešili tri likovne uganke in se seznanili z tremi različnimi tehnikami ustvarjanja. Z osnovnošolci tretje triade in srednješolci bomo na Pilonovih in Jakčevih risbah iskali ekspresionizem s pomočjo igre občutij.

0:00 - 18:00 - Ogled stalne zbirke Vena Pilona

Prenovljena stalna zbirka vodi gledalca skozi Pilonova izbrana najboljša dela kronološko, z razgrinjanjem umetnikovih življenjskih okoliščin in vplivov okolice na njegovo ustvarjanje ter skozi dialog povezav in razlik med soočenimi motivi in tehnikami.

10:00 - 18:00 - Ogled občasne razstave Veno Pilon in Božidar Jakac. 50 let prijateljstva

Razstava preko likovnih del Vena Pilona in Božidarja Jakca predstavlja njuno polstoletno prijateljstvo, ki se je začelo že za časa študija v Pragi in nadaljevalo vse do obdobja, ko je Veno Pilon živel v Parizu.

10:00 - 18:00 - Samostojno ustvarjanje in raziskovanje za otroke in družine

Otroci in družine lahko s pobarvankami, sestavljankami in dopolnjevankami, ki so na voljo v galeriji, raziskujete razstavljena dela. Pripravili smo delovni list Raziskovalni potep po galeriji, kjer lahko obiskovalci (spremljevalci z otroki) preko treh namigov rešijo tri likovne uganke na stalni razstavi Pilonove galerije.

Spominkom in publikacijam Pilonove galerije, ki so lahko lepo praznično darilo, smo na ta dan znižali cene do 30 %.

Pilonova galerija Ajdovščina