Koledar dogodkov

Dogodek: Predavanje dr. Maše Sakara Sučević: Najpomembnejša zadeva pri človeku - prehrana skozi prazgodovino

Datum: 21.11.2019
Ura: 19:00

Kraj: Zemono pri Vipavi
Lokacija: Dvorec Zemono, Vipavska dolina

Organizator: Rotary klub Ajdovščina

hrana skozi prazgodovino.pngV vsej svoji zgodovini je bil človek neposredno povezan z naravo in od nje tudi zelo odvisen. Konec 19. stoletja pa se je preko industrializacije ustvaril občutek, da smo od narave ločeni in da jo lahko izkoriščamo. Ta občutek je danes, v digitalni dobi, še toliko večji.

Predavateljica dr. Maša Sakara Sučević, muzejska svetovalka iz Pokrajinskega muzeja Koper, bo v predavanju predstavila način prehranjevanja človeka skozi prazgodovinska obdobja vse do rimskega obdobja, ko se prične že skoraj industrijska pridelava hrane. Pridobivanje in uživanje hrane je v zgodnjih obdobjih pomenilo preživetje človeštva in je predstavljalo temelj družbenih, religioznih, naselitvenih in drugih odnosov.

S poznavanjem prehranjevanja prazgodovinskega človeka, si bomo lažje predstavljali zakaj se danes srečujemo s številnimi zdravstvenimi in družbenimi težavami, ki so povezane z nepravilno prehrano. 

Prispevek za večerjo s pijačo po predavanju znaša 25 evrov. Udeležbo obvezno najavite na: info@rotary-klub-ajdovscina.si ali na 041 624 926 Dušan