Koledar dogodkov

Dogodek: Andrej Kobal: Ta muzika - glasba kot umetnost in izzven nje

Datum: 29.10.2019
Ura: 18:30

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Organizator: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

 V Vrhpolju pri Vipavi rojeni Andrej Kobal je človek številnih znanj in zanimanj. Toda če mu je računalniško programiranje izziv, ima glasba pri njem posebno mesto: od poslušanja klasičnih do sodobnih skladb in interpretacije.

Med drugim je v Lavričevi knjižnici predlagal drugačno postavitev knjig o glasbi ter glasbenih cd-jev in filmov. Kobal je v zadnjih letih združil glasbo in programiranje v povsem svojo poklicno pot na številnih področjih glasbenega ustvarjanja: avtorske kompozicije, oblikovanje zvoka in kompozicije za film ter gledališče, oblikovanje zvočnih instalacij ter izdelovanje elektronskih inštrumentov. Ustvaril je tudi program za komponiranje glasbe, ki so ga kupili svetovno znani proizvajalci tovrstnih programov, in mu ponudili, da zanje razvija aplikacije.

Inštrument za granularno sintezo zvoka GranuRise bo predstavil na predavanju Ta Muzika – Glasba kot umetnost in izzven nje, kjer bo spregovoril o sodobni glasbi v njenih najrazličnejših oblikah. Med drugim bo obiskovalcem predstavil glasbo, ki jo ponuja Lavričeva knjižnica, in knjige o glasbi.