Koledar dogodkov

Dogodek: Delavnica spoznavanja osnov programiranja (za 14+ let)

Datum: 12.10.2019
Ura: 09:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Organizator: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

plakat_delavnice.jpgProgramiranje in koda sta besedi, ki najbrž marsikoga prestrašita. Namen naše delavniceje mladim približati osnove programskih jezikov, logiko, ki je potrebna za nastajanje programov, in temeljne značilnosti teh gradnikov, ki poganjajo naše virtualno življenje.

Z delavnico želimo spodbuditi razvoj digitalnih veščin, ki jih mladi potrebujejo v današnjem svetu, približati jim želimo zakonitosti programov in njihovo praktično uporabnost.

Na tečaju bodo predstavljene osnove programiranja. Spoznali bomo osnove programskega jezika Python in njegovo osnovno uporabo skozi naloge, ki jih bomo reševali na delavnici.

Delavnica je primerna za začetnike, tudi za tiste brez predznanja programiranja. Za sodelovanje na delavnici je potrebna predhodna prijava do 30.9.2019.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani: http://www.ajd.sik.si/events/delavnica-spoznavanja-osnov-programiranja-14-let/

Delavnica bo izvedena v dveh skupinah: 1. skupina od 09:00 do 13:00, 2. skupina od 14:00 do 18:00 Število mest je omejeno.

Za več informacij lahko pokličete na 05 3644 250 ali pišete na matjaz.stibilj@ajd.sik.si.

Dogodek na strani Meet and Code: https://www.meet-and-code.org/si/sl/event-show/2871