Koledar dogodkov

Dogodek: Dan odprtih vrat 25. mednarodne kolonije Umetniki za karitas

Datum: 22.08.2019
Ura: 18:00

Kraj: Sinji vrh
Lokacija: Domačija Sinji vrh

Organizator: Škofijska karitas Koper

umetniki za karitas.jpgOd 19. do 23. avgusta 2019 na Sinjem vrhu nad Ajdovščino poteka 25. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas pod naslovom »Odrinimo na globoko«, ki jo organizira Škofijska karitas Koper.

Udeleženci 25. 'srebrne' mednarodne likovne kolonije Umetniki za karitas so priznani slikarji iz domače in tuje likovne scene, in sicer: Lojze Čemažar, Andrej Jemec, Klementina Golija, Joso Knez, Nikola Marković, Nikolaj Mašukov, Noriaki Sangawa, Veljko Toman in Nina Zuljan. Za dan ali dva pridejo tudi Mirsad Begič, Dragica Čadež in Zmago Modic, prav tako se jim bodo pridružili tudi člani strokovnega sveta in številni drugi ustvarjalci.

Vabljeni na Dan odprtih vrat letošnje kolonije, v četrtek, 22. avgusta, ob 18. uri!  

Povabljeni so slikarji, ki želijo za namen kolonije podariti svoj likovni zapis, pa tudi drugi ljubitelji likovne umetnosti. Ob 18. uri bo postavitev priložnostne razstave, projekt Umetniki za karitas in avtorje bosta predstavili likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn in voditeljica projekta Jožica Ličen. V kulturnem programu bodo sodelovali Gorjani. Pozdravu gostov bo sledil nagovor ajdovskega župana Tadeja Beočanina in koprskega škofa dr. Jurija Bizjaka. Sledil bo ogled nastalih del in pogostitev, ki jo pripravlja Sinjevrška družina Vidmar.