Koledar dogodkov

Dogodek: Po SPP 4: Rinka, Skuta, Grintovec, Kočna z Jezerskega

Datum: 19.07.2019 - 21.07.2019

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: odhod iz Ajdovščine

Organizator: PD Ajdovščina

 Petek, 19. 7.: odhod z osebnimi avtomobili na Jezersko. Ob 18.30 pričneto s hojo na Kranjsko kočo na Ledine, kjer boste prespali. Vzpona je za dve uri.

Sobota, 20. 7.: s Kranjske koče na Ledinah se boste po zavarovani poti povzpeli na Koroško Rinko in potem naprej na Skuto (do tu 4,5 ure), če bo volja boste prečili še Dolgi Hrbet in se spustili na Cojzovo kočo na Kokrskem sedlu, kjer boste spali. Preko celega dne boste zložno hodili 8 ur.

Nedelja, 21. 7.: s Kokrskega sedla se najprej vzpnete na Grintovec, sledi vzpon na Kočno (do tu 4,5 ure) in tehničen spust na Češko kočo na Spodnjih ravneh in naprej na Jezersko do avtomobilov. Preko celega dne boste zložno hodili dobrih 8 ur.

Obvezna tehnična oprema: čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, pomožna vrvica in ena matičarka, rokavice.

Zahtevnost: tura je tehnično zelo zahtevna in terja suvereno gibanje na zahtevnih plezalnih poteh ter dobro kondicijsko pripravljenost. Hodi se zložno in preudarno.

Stroški: prispevek za organizacijo in zavarovanje vodnikov 20 €, voznikom se povrne stroške prevoza, spanje in drugi stroški na kočah po ceniku koč, spanje od 11 € naprej.

Število mest je omejeno s številom vodnikov, ki jih lahko zagotovimo glede na zahtevnost poti in glede na strukturo udeležencev. Vodnik si pridržuje pravico, da zavrne udeleženca, za katerega meni, da ni ustrezno pripravljen ali opremljen. Tura terja odlično vreme, sicer bo prestavljena. Obvezno članstvo v enem od društev PZS.

Info: www.facebook.com/events/673261183128994, 051 245 159 (Ožbej Marc), ozbej.marc@gmx.com