Koledar dogodkov

Dogodek: Večer s popotnico in pisateljico Jasno Tuta

Datum: 19.03.2019
Ura: 18:30

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Organizator: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

jasna tuta.jpgJasna Tuta je svojo mladost preživela na morju in več kot deset let poučevala jadranje v domačem klubu. Njeno prejšnje življenje je bilo podobno našemu: služba, stanovanje, vožnja z avtomobilom in plačevanje položnic. Nekega dne je ugotovila, da ni srečna. Ko je spoznala Ricka, je odkrila svet, za katerega sploh ni vedela, da obstaja. Pred desetimi leti je postal njen stalni naslov bivanja jadrnica. Od takrat jadra skozi življenje.

2. aprila 2014 sta z Rickom dvignila sidro njune jadrnice Calypso v mehiškem mestu La Paz ter se podala v Tihi ocean. Cilj njune plovbe je bil tropski otoček Hiva Oa v Francoski Polineziji. 32 dni nista videla kopnega.

V svoji prvi knjigi MOJ SVET SREDI OCEANA nam Jasna zaupa svoje želje in strahove. Zaveda se, da je jadrnica le drobna pikica sredi vsemogočnega oceana. Jasna pravi, da si vsakdo lahko privošči takšno življenje, imeti mora "le" pogum. Rick in Jasna ga imata med vsemi konzervami, škatlami, vrečkami in jadri dobršno mero vedno s seboj.

Druga knjiga VSE BARVE POLINEZIJE je zgodba o triletnem jadranju med otoki Francoske Polinezije. Knjiga je prežeta z barvami in vonji eksotičnih cvetov, z melodijami južnih morij in nasmehi ljudi. Knjiga ima 180 čudovitih barvnih fotografij.

Vabimo vas, da z nami odpotujete v deželo večnega poletja. Na predstavitvi boste lahko obe knjigi tudi kupili.