Koledar dogodkov

Dogodek: Predstavitev pesniške zbirke: Bogdan Troha, Pogled skozi okno

Datum: 10.03.2019
Ura: 16:00

Kraj: Velike Žablje
Lokacija: Dom krajanov Velike Žablje

Organizator: KS Velike Žablje

 Nekaj v meni se premika, / udarja, / razbija, / šepeta. Tako zapiše Bogdan Troha v svoji novi pesniški zbirki Pogled skozi okno, ki je pogled iz sebe, videnje in poznavanje vsega, kar je v njem in zunaj njega. Leta 2007 nam je Bogdan Troha s knjigo Vrata odprl svoj pesniški svet, ker je načrtno hotel sporočiti, kako razume življenje in ker je hotel odkrivati njegove skrivnosti, poti in stranpoti, po katerih hodimo. Hoja množic je tudi njegova hoja, iskanja ljudi so njegova iskanja, ni samo opazovalec, ampak udeleženec, soodgovoren za radost in zlo, za dogodke v tem svetu. Zato mora govoriti, mora ubesediti udarjanje in razbijanje v sebi v pesmi, s šepetom, ki zna biti glasnejši od vsakega hrupa.

Avtorja in zbirko bo predstavila Ivana Slamič, njegove pesmi bo bral Peter Avbar. Predstavitev bodo sooblikovale Ana Krečič ter avtorjevi pesniški kolegici Andreina Trusgnach in Silva Mlekuš (KD NIT –
Posočje, Benečija, Rezija). Glasbo bosta izvajala Dejan Štemberger in Mladen Bucić. Kako nastane pesem, bo iz prve roke povedal avtor sam.