Koledar dogodkov

Dogodek: Priprave na Majski tek 2019

Datum: 07.03.2019
Ura: 18:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Zbor tekačev pred glavnim vhodom v Športni center Ajdovščina

Organizator: Zavod za šport Ajdovščina in ŠD tekači Vipavske doline

 MAJ5577Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšate svojo telesno pripravljenosti. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju z društvom Tekači Vipavske doline ponuja pravi recept ter pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev.  

S tekaškimi pripravami pričnemo v četrtek, 7. marca ob 18h pred glavnim vhodom v Športni center Ajdovščina. 

Prijave zbiramo do konca februarja preko Spletne prijavnice na priprave za Majski tek

Priprave na tekaške preizkušnje City run 11km ter Sky run 16km, bodo potekale v skupinah po enakih kondicijskih oziroma tekaških sposobnostih. 

Vadili bomo v treh skupinah pod vodstvom izkušenih trenerjev. Razporeditev v skupine je fleksibilna ter omogoča prehajanje tako navzgor kot navzdol glede zahtevnosti in sposobnosti.

1.      Začetniki - skupina zajema športne navdušence, ki z tekom začenjajo na na novo ali po prekinitvi ter niso sposobni preteči nekaj kilometrov v kosu. 

2      Srednja skupina - tekačice in tekači, ki so že tekli ali želijo teči na 10 km in bodo seveda tudi nastopili na Majskem teku.  

3.     Napredna skupina - bo zajemala vadbo za tekačice in tekače, ki so se že udeležili maratonov (21 km) oziroma tekov na daljših razdaljah.

Tekaški prireditvi City run ter Sky run 2019, bosta potekali v soboto 4. maja 2019.  

Poudariti velja, da je v družbi premagovanje naporov lažje, bolj zabavno, ob vsem naštetem pa je tudi motivacija večja. Seveda je pomembno tudi strokovno vodenje s razgibavanjem in ogrevanjem pred ter raztezanjem po koncu aktivnosti.  

Vabljeni, da se nam pridružite in se vidimo na treningu!