Koledar dogodkov

Dogodek: Likovna razstava Mozaik (Boris Arutjunjan, Alina Asberga Nabergoj, Nataša Gregorič, Tinka Volarič)

Datum: 18.01.2019 - 09.02.2019

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lokarjeva galerija Ajdovščina

Organizator: DLUSP

mozaik.jpgBoris Arutjunjan je diplomiral na moskovskem Inštitutu za arhitekturo, mednarodno je znan kot slikar in grak. Dela v posebni slikarski tehniki akvarela. Je član Mednarodne zveze akvarelistov IWS , akademik rusko-italijanske Akademije Ferroni, večkratni zmagovalec natečaja »Akvarel leta« (Moskva).

Predstavitev avtorja 

Alina Asberga Nabergoj je rojena 1980 leta v kraju Ogre v Latviji. V Rigi je končala likovno osnovno šolo. Nato se je eno leto učila knjigoveštva in knjižnega oblikovanja, zatem se je vpisala na srednjo šolo za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je uspešno končala 5 letni program »Oblikovanje oglasov in interierjev«. Eno leto je bila zaposlena kot učiteljica slikanja na porcelan in usnje v centru obšolskih dejavnosti v Rigi, nato pa je tri leta delala kot pedagoginja za likovno umetnost v Centru za usposabljanje Saule v Rigi. Od leta 2005 živi in dela v Sloveniji, kjer si je ustvarila drugi dom.

Nataša Gregorič je rojena 1972 v Šempetru pri Gorici. Diplomirala je leta 2007 na beneški likovni akademiji (Accademia di Belle Arti di Venezia) s polaroid manipulacijo pri profesorju fotografije Guidu Cecereju – slikarstvo je prepletla v fotografijo. Njena strast so knjige in ilustriranje le-teh. Ilustrirala in oblikovala je 20 knjig za otroke v slovenščini, 10 e-knjig, naredila naslovno ilustracijo knjige pri srbski založbi Alma, pa tudi pri ameriški LULU Press co., ter za srbskega književnika dr. Milutina Djuričković bolgarsko naslovnico. Ilustrirala je za revijo Sledi, Tačke pomagačke, je redna sodelavka Province – Revije za umetnost in dialog kultur. Živi in ustvarja v Šempetru pri Gorici.

Tinka Volarič je rojena 1980 v Šempetru pri Gorici. Obiskovala je Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, a jo je želja po znanju s področja humanistike usmerila v študij etnologije in kulturne antropologije. V času študija je ostala blizu likovnemu raziskovanju in ilustrirala prve plakate, zloženke, gledališke liste in knjižne publikacije. Knjižna ilustracija ji je še vedno med najljubšimi; med drugim snuje avtorske slikanice za otroke in odrasle, ilustrira glasbene albume, muzejske vodnike, samostojne konceptualno zasnovane cikle in knjižne naslovnice humanističnih in družboslovnih del. Razstavljala je na več samostojnih in skupinskih selekcioniranih razstavah doma in v tujini. Živi v Mostu na Soči.

Predstavitev avtoric