Koledar dogodkov

Dogodek: Potopis: Andrej Zaman - Kolesarska avantura od S do J Evrope

Datum: 07.11.2018
Ura: 20:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: MKC Hiša mladih Ajdovščina

Organizator: MKC Hiša mladih

andrej zaman potopis.jpgV sklopu Festival Hiše mladih 2018, vas vabimo na potopisno predavanje, v sredo, 7. 11. ob 20:00  NODRKAP - TARIFA: KOLESARSKA AVANTURA OD SEVERA DO JUGA EVROPE (ANDREJ ZAMAN) 

Andrej Zaman je ultramaratonski kolesar in večkratni slovenski rekorder v vzdržljivostnem kolesarjenju brez spremstva. V zadnjih letih je več kot petindvajsetkrat prevozil 1000 km ali več v enem kosu. Njegovo glavno vodilo so trdna volja, osredotočenost na cilj ter premagovanje lastnih meja. 

Kolesarska dirka od Nordkapa do Tarife v Španiji, od severa do juga Evrope, dolga skoraj 7500 km, je trenutno druga najdaljša dirka na svetu v kategoriji vožnje brez spremstva in pomoči drugih. daljša je le Dirka okoli sveta. Junija je bil med 40imi kolesarji na startu tudi Andrej, ki dirko opiše kot avanturo, saj je popolnoma sam skrbel za navigacijo, hrano, pijačo, počitek in spanje, morebitne probleme s kolesom ali vremenom. Prevozili so 14 evropskih držav ter začutili njihove posebnosti in kulturo. Vzpeli so se preko številnih svetovno znanih prelazov ter dosegli najvišjo točko na neverejetnih 3398 m nad morjem, do koder jih je vodil 40 km dolg vzpon. V Sloveniji je Andrejeva avantura požela veliko zanimanja, saj so jo zaznamovale težke vremenske razmere z dežjem, vetrom na severu in veliko vročino v Španiji, kakor tudi težak teren z daljšimi makadamskimi odseki. Na predavanju bo Andrej predstavil tudi svoja nepredstavljiva doživetja poti in neizmerno veselje v cilju, zato ga ne smete zamuditi!

Prav lepo vabljeni! :)  Vstop prost!