Koledar dogodkov

Dogodek: Festival Klementina: razstava (Ne)zreli sadeži

Datum: 23.03.2018 - 06.04.2018

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Galerija Hiša mladih

Organizator: MC Hiša mladih

nezreli sadeĹľi 1.jpgLetošnji festival Klementina - Dnevi ustvarjalnosti v MC Hiša mladih Ajdovščina odpiramo v petek, 23. marca 2018, ob 19. uri, z odprtjem razstave del dijakov umetniške gimnazije v Novi Gorici. Vabljeni v našo družbo, v Galerijo Hiša mladih Ajdovščina.

Dijaška ustvarjalnost presega šolski okvir, zato smo se dijaki 4. letnika umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica odločili, da predstavimo tisti del lastne likovne produkcije, ki nastaja izven pouka. Program umetniške gimnazije likovne smeri je široko zasnovan v želji, da spoznamo čim več različnih področij likovne ustvarjalnosti, tehnik in načinov izražanja, znotraj teh pa nas profesorji v obliki individualnega dela usmerjajo, naj sledimo svojim interesom in lastnemu izrazu, kar se še posebej vidi v delih, ki jih tokrat postavljamo na ogled.

Ta temeljijo na znanju, ki smo ga prejeli v šoli, hkrati pa so del naših lastnih ustvarjalnih svetov. Razstavi, ki smo ju poimenovali s skupnim imenom (Ne)zreli sadeži, obsegata dela s področja slikarstva, kiparstva, grafičnega oblikovanja in fotografije.

Na ogled jih bomo postavili v sklopu festivala Klementina, in sicer prvo 23. marca, drugo pa 6. aprila. Tema prvega dela razstave je ŽENSKA. Vsaka dijakinja je žensko predstavila v svoji tehniki in pogledu nanjo. Razstavljale bodo: Teja Jelec, Laura Klavžar, Nika Kobol, Eva Koren in Sofija Bičič.