Koledar dogodkov

Dogodek: Fotografska razstava: Tihožitje in režirana fotografija

Datum: 01.11.2017 - 30.11.2017

Kraj: Lokavec
Lokacija: Dvorana Edmunda Čibeja v Lokavcu

Organizator: DU Ajdovščina

fotografi upokojenci.jpgDeveto leto se skupina srečuje, začetki so bili le z dvema, trema članoma. Naš starosta Roman Žonta, ki mu je snemanje in fotografija življenjski slog pa je že veliko prej na Društvu upokojencev Ajdovščina obeleževal dogodke.   

Tako je v sodelovanju z g. Bitežnikom nastal Primorski škljoc, ki je združeval člane, ljubiteljske fotografe,  vseh Primorskih Društev upokojencev. Pod budnim očesom mentorja Roberta Pavšiča je nastalo nekaj odmevnih projektov in razstav od Goč do Nove Gorice. Ajdovska skupina Primorskega škljoca je nadgrajevala svoje znanje z mentorjem Bojanom Bizjak. Bojanova umetniška duša in izreden talent nam da veliko znanja, kolikor ga pač znamo in moremo izkoristiti.

V teh 9. aktivnih letih smo pripravili veliko razstav, video o zgodovini Ajdovščine, razglednice Ajdovščine, bili uradni fotografi Občine Ajdovščina, sodelujemo na F3ŽO v Ljubljani, kjer vsako leto dobivamo priznanja in prve nagrade. Letos je priznanje prejel Ivan Skvarča. V občinskem glasilu  Ajdovske novice smo redno sodelovali z članki in fotografijami.

Naša srečanja so vsak ponedeljek, v društvenih prostorih ali na terenu. Imamo svoje FB strani, kjer objavljamo in ocenjujemo naše delo.

Jezik fotografije je nebeseden, slika govori na svoj način, a enako bogat, kot katero koli drugo delo, besedno, likovno, glasbeno. Pomembno je, da fotograf zasluti kako povedati  več, kako ustvariti več, kako ustvariti več kot samo dokument nekega dogodka, kako ujeti čustva in misli in to prenesti drugim.

Ko boste gledali naše fotografije, imejte v mislih, da smo v le te vložili veliko truda in predvsem ljubezni do našega dela.

Nevenka Vidmar

 Za ogled razstave se lahko dogovorite po telefonu 041 495 459 - Nevenka.